---------- P E R S B E R I C H T -----------

 

 

Saam maakt gemakkelijk videobellen mogelijk voor bewoners verpleeghuizen. 

 

SON EN BREUGEL – Saam helpt bewoners van verpleeghuizen die, door het coronavirus, geen bezoek meer mogen ontvangen. Touchscreens en touchtafels die normaal gebruikt worden in winkels, musea en op beurzen zijn nu geschikt gemaakt voor beeldbellen. Deze oplossing is nu ook permanent beschikbaar voor verpleeghuizen onder de naam Saam.

 

Door het huidige bezoekverbod in verpleeghuizen verliezen steeds meer bewoners het contact met familieleden. Alexander Aelberts, CEO van Prestop schiet verpleeghuizen nu te hulp om deze kwetsbare groep mensen toch in staat te stellen via videobellen contact te houden met vrienden en bekenden.

De leverancier van hightech interactieve oplossingen voor o.a. horeca en retail bedacht dat zijn touchtafels en touchscreens op lift met webcam, speakers en software gemakkelijk zijn om te bouwen voor videobellen. Extra voordeel is dat de schermen kunnen kantelen en dus ook door bewoners in bed gebruikt kunnen worden.

Naast het grote aantal sets die tijdelijk gratis in bruikleen zijn gegeven door Prestop bij grote verpleeghuizen blijkt de vraag naar een permanente oplossing groot. Deze mogelijkheid wordt daarom nu ook geboden door Saam. Er zijn verschillende soorten oplossingen beschikbaar die videobeeldbellen in verpleeghuizen op een gemakkelijke manier mogelijk maakt en waarbij het personeel van deze zorginstellingen zo min mogelijk belast wordt.

Ook voor de financiering van deze oplossingen biedt Saam ondersteuning. In samenwerking met de Buddies van Saam is het mogelijk om een eigen spaaractie op te zetten waarmee alle stakeholders van een verpleeghuis of zorginstelling gezamenlijk naar een spaardoel toe kunnen werken.

De eerste tijdelijk videobelTV’s zijn inmiddels in gebruik genomen. Ilona Wakker van QuaRijn zegt: “Bewoners zijn erg blij dat ze hun familie weer kunnen zien en spreken. Inmiddels is de oplossing bijna de hele dag in gebruik door bewoners.”

Wilt u meer informatie over de videobeloplossingen van Saam, of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Ga dan naar www.saamzorgt.nl voor meer informatie

 

 

 

Noot voor de redactie: Neem voor meer informatie contact op met: Alexander Aelberts, alexander@prestop.nl0629096119