FAQ

Saam-potje

Saam stelt de apparatuur gratis ter beschikking in de vorm van een bruikleen. Om deze tijdelijke oplossingen te rouleren en te zorgen dat er permanente oplossingen komen is het mogelijk deze permanente oplossingen via een Saam-spaarpotje actie aan te schaffen door middel van ons Saam-Spaarpotje.

Voorlopig helpen wij je graag met het inrichten van je eigen pagina voor je Saam-spaarpotje gebaseerd op Whydonoate, zodat iedereen enthousiast wordt en een steentje bijdraagt.

Kim van Dijk zal je hierbij ondersteunen. Onder onze helpers tref je meer info aan over Kim.

Graag, onderaan deze pagina staan de verschillende initiatieven waaraan gedoneerd kan worden.

Direct op de rekening van de zorgorganisatie.

Vragen over Saam producten

 

Donatiezuil

Donatiezuil Rode Kruis

Prestop stelt deze donatiezuilen gratis ter beschikking omdat de zuilen momenteel niet verhuurt worden of worden ingezet voor een pilot binnen de retail. Wij vonden het zonde om ze “stof” te laten vangen. Op deze wijze dienen ze voor een goed doel.

De zuilen blijven beschikbaar totdat Prestop ze weer nodig heeft voor haar eigen onderneming.

Algemeen

Ja. Dit is uiteraard mogelijk. De Saam donatiezuil wordt momenteel bijvoorbeeld al toegepast bij het van Gogh museum. U kunt de zuil aanschaffen via onze shop. Uiteraard kunt u ook een offerte bij ons opvragen.

In de donatiezuilen met 24” scherm zit een privacy filter ingebouwd. Dit betekent dat je recht voor het scherm moet staan om het beeld te zien. De gekozen bedragen en de transactie worden niet opgeslagen. Er worden geen gegevens opgeslagen.

Ja. Prestop levert gratis de donatiezuil software erbij zoals deze ook wordt toegepast bij de Rode Kruis donatiezuil icm Adyen. Met de donatie zuil software kan de donateur kiezen welk bedrag hij/zij wil doneren en met welke betaalmethode. De applicatie voor aansturing van het signage scherm van de Saam Donatiezuil 24" met signage monitor is niet gratis.

De zuilen zijn voorzien van een betaalterminal met contactloos betalen mogelijkheid. Via deze terminal is het mogelijk om contactloos te doneren. Daarnaast is het mogelijk om via QR te betalen.

Adyen biedt de mogelijk om te betalen via je mobiel. Door de QR code te scannen welke zich onder het te doneren bedrag staat wordt automatisch je betaalapp geopend zodat je de donatie kunt bevestigen. Adyen noemt dit Pay by Link. Meer info tref je hier aan.

Nee. Met Adyen zijn we de donatie actie opgestart. Het is ook mogelijk de donatiezuil te voorzien van een pinterminal van CCV, Worldline of Engenico. Verder is het ook mogelijk om te kiezen voor betaling via QR iDEAL en/of Payconiq. Echter er zijn bij een andere keuze voor een andere PSP’er en pinterminal kunnen er kosten aan verbonden zijn. Neem contact op met ons over de voorwaarden.

Voorwaarde is wel dat de partij waaraan gedoneerd wordt een ANBI geregistreerde partij is. De opmaak van de donatiepagina, de opmaak van de eventuele bestickering en de configuratie van de pinterminal is niet gratis.

Nee. Prestop verdient niets aan de donaties. Alles gaan naar de ANBI geregistreerde partij minus de transactiekosten van de PSPér.

Ja. Vooraf nemen we wel door hoe de stroomvoorziening en internetverbinding is geregeld.

Techniek Donatiezuil

Prestop bouwt de touch techniek achter volledig glas. Dit betekent dat het hele oppervlakte van glas is en er geen naden zijn. Hierdoor is het scherm heel makkelijk schoon te houden en maken.

Ja. De zuil moet op internet komen zodat de betalingstransacties mogelijk zijn.

VideobelTV

 Videobel TV Zorginstellingen

Prestop stelt de videobel TV’s gratis ter beschikking omdat ze momenteel niet verhuurt worden of worden ingezet voor een pilot binnen bijvoorbeeld de retail. Wij vonden het zonde om ze “stof” te laten vangen. Op deze wijze dienen ze voor een goed doel.

Deze producten blijven beschikbaar totdat Prestop ze weer nodig heeft voor haar eigen onderneming.

Omdat we een tekort hebben aan bruikleen apparatuur hebben we in overleg met zorginstellingen deze crowdfunding actie gestart. We hopen hiermee te bereiken dat bijvoorbeeld de Saam Tafel een permanente plek krijgt.

Deze producten zijn in principe omgebouwde touch tafels en presentatiemiddelen die Prestop tijdelijk heeft omgebouwd. Ze zijn niet specifiek gemaakt om te videobellen. Met de ervaring die Prestop heeft zijn deze oplossingen stekkerklaar geleverd.

De komende paar maanden worden de Prestop oplossingen tijdelijk gratis ter beschikking gesteld. Dit betekent dat deze oplossingen niet eigendom zullen worden van de zorginstelling.

Prestop geeft gratis support.

Algemeen

De Saam Videobel TV zit verwerkt in een flightcase en is daardoor zeer geschikt om te verplaatsen tussen verschillende gebouwen. De Videobel TV kan in principe alleen voor Videobellen worden gebruikt. Echter doordat hij voorzien is van een touchscreen en er een gewone pc bij wordt geleverd kunnen ook andere applicatie op draaien. 

De Saam Tafel is in hoogte te verstellen maar ook te kantelen in elke hoek tot volledig horizontaal. Het unieke is dat deze tafel ook is voorzien van een inklapbare webcame en dat de pc is voorzien van alle videobel software zoals ook toegepast bij de Videobel TV. Doordat we gratis de Saam Omnitapps software erbij leveren kan deze tafel ook worden ingezet voor het spelen van spellen en bekijken van video’s.

Techniek

Op de pc’s hebben we Skype en Zoom geïnstalleerd. Op verzoek kunnen we ook andere applicaties installeren.

Onze touchscreens zijn zeer makkelijk schoon te houden en maken. De techniek zit volledig onder glas. De invoer van e-mail adressen, etc. gebeurt via een onscreen keyboard. Het gebruik van een toetsenbord en muis vinden wij niet alleen gebruikers onvriendelijk maar is ook veel moeilijker schoon te maken.

Omnitapps Saam

Ja, Omnitapps Saam is en blijft volledig gratis. Ook als er later updates worden ontwikkeld.

Afhankelijk van je kennis over Windows/Pc’s kan dit 30 tot 60 minuten in beslag nemen.

Jazeker, je kunt hier hulp aanvragen voor hulp bij het vullen van Omnitapps Saam.

Jazeker, neem contact op met Prestop en vraag om een training.

Alleen voor het onderdeel videobellen is een internetverbinding nodig, de rest van het pakket is ook zonder internet verbinding te gebruiken.

Ja, de software kan ook op een (Windows) laptop worden gezet incl. videobel oplossing. In de handleiding staat omschreven hoe je de software op muisbediening kan zetten zodat deze ook zonder touch techniek te gebruiken is.

Schoonmaakmiddel

  • 1x Anti static cleaner spray (250 ml)
  • 1x Hygiënische alcohol spray 70% (250 ml)
  • 1x Roze Microfiberdoek
  • 1x Blauwe Microfiberdoek

Op deze pagina ziet u alle informatie.