Het idee

Doordat al medio februari de eerste annuleringen voor de huur van touchtafels, informatiezuilen, touchscreens binnenkwamen zag Prestop al heel snel haar huurhal in Son en Breugel vollopen met deze producten die voorlopig niet meer worden verhuurd.

Op zondag 15 maart werd er daarom samen met een aantal personeelsleden het plan bedacht om deze producten om te bouwen tot videobelTV's en donatiezuilen i.p.v. de komende maanden stof te laten happen en gratis ter beschikking te stellen aan zorginstellingen en het Rode Kruis.

 

De eerste berichtgevingen en hulp

Op 20 maart werd het eerste bericht op Facebook en LinkedIn geplaatst dat we onze omgebouwde producten graag ter beschikking stellen. De eerste reactie kwamen dezelfde avond al binnen. Een bericht op 24 maart op de website van het Eindhovens Dagblad zorgde voor een stroomversnelling. Acer nam direct het initiatief om 50 laptops met koptelefoon en microfoon ter beschikking te stellen. Het bedrijf Exxeda schonk direct 15 laptops en 200 koptelefoons met microfoon.

Saam oplossingen, een aanwinst voor de zorg

In die week kwam het besef dat we met de omgebouwde huurapparatuur snel tekort kwamen, maar ook dat de videobel oplossingen voor de bewoners straks deel gaat uitmaken van hun dagelijks/wekelijks patroon, terwijl wij straks de apparatuur weer hard nodig hebben om weer omzet binnen te halen.

“Een bewoonster zei zelfs: Het is net of mijn zoon hier in de kamer is”

Lotte Krekels
Stichting Land van Horne