Het stop & go systeem zorgt ervoor dat in een nauwe doorgang of bij een deur, waar geen 1,5 meter afstand kan worden gehouden, mensen om de beurt toch veilig door kunnen lopen. Ongewenste situaties worden hierdoor voorkomen. Het werkt simpel: bij rood licht stopt de persoon en als er groen licht gegeven wordt mag diegene doorlopen. Het systeem heeft twee zijdes, zone A en zone B, welke individueel groen of rood kunnen oplichten

Werking:

 • Wanneer het licht rood is moet men wachten. Als het licht groen wordt loopt men door.
 • Beide zijdes zijn groen als er geen beweging wordt gedetecteerd.
 • Het systeem heeft aan beide zijdes een bewegingssensor. Aan de zijde die het eerst beweging detecteert blijft het licht groen, de andere zijde wordt rood.
 • Wanneer beide zijdes vervolgens geen nieuwe beweging detecteren worden beide zijdes weer groen.

Als u op zoek bent naar een (maximum) personen teller, een zogenaamd people counter systeem, dan kunt u het beste kijken naar ons andere systeem; “Bezoeker toegang teller beheersysteem”.

Bijzonderheden:

 • Bewegingssensoren detecteren beweging in twee richtingen tot 4 meter.
 • Afhankelijk van uw situatie kunt u groen en rood licht schakelen:
 • Stoplicht functie zodra een van de sensoren beweging detecteert.
 • Tijd gestuurd rood/groen wisselen tussen zone A en B zonder beweging detectie.
 • Toestaan met groen licht om van zone A naar B te lopen als in zone B geen beweging detecteert wordt. (Vaste looprichting/bij een ingang)

Optioneel:

 •  Interne accu in plaats van stekkervoeding. Afhankelijk van het gebruik werkt het systeem tot 5 dagen via de accu. Het licht wordt bij accuvoeding 50% gedimd. In rust, bij geen beweging, gaan alle LED’s uit in plaats van constant groen licht.
 • U kunt twee Stop & Go systemen gebruiken in bijvoorbeeld een lange gang tot maximaal 40 meter. Twee systemen kunnen middels een draad verbonden worden zodat beide systemen zich als één Stop & Go gedragen. Het systeem begeleid personen om-en-om in een richting door de gang.

Stop & Go Notify

Met Stop & go notify kunt u bezoekers en werknemers attenderen op aanwezigheid van personen in een kleine ruimte, zoals een koffiehoek of toiletruimte. Hiermee voorkomt u onhandige situaties waarbij het niet mogelijk is gepaste afstand van elkaar te houden. Het systeem werkt door middel van een draadloze bewegingsmelder die u eenvoudig aan een wand kunt bevestigen in de smalle/kleine ruimte. Een Stop & Go zuil buiten die ruimte geeft met rood of groen licht aan dat er “iemand” zich in de andere ruimte bevindt.

 

Werking:

 • Stop & Go zuil Notify rood licht als de geplaatste sensor beweging detecteert. Na een vooraf bepaalde time-out reset het systeem en geeft de Stop & Go Notify zuil groen licht.

Bijzonderheden:

 • De bewegingsdetector is draadloos en batterij gevoed. Deze kan eenvoudig geplaatst of gehangen worden

Stop & Go Kiosk

Onze Stop & Go kiosk wordt veelal geleverd in combinatie met ons bezoeker teller systeem. Het voordeel van deze kiosk is dat het kan worden gecombineerd met andere onderdelen uit deze lijn.

Optioneel:

Stop & go system

Check de Stop & Go oplossing in werking

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze oplossing of uw project bespreken?

informatie aanvraagformulier

Of neem direct contact op met Prestop!

Tel: 0499-367 607

E-mail: verkoop@prestop.nl